2011. március 28., hétfő

Sajtos csiga

A sajtos csiga régi, családi recept, ennek ellenére évek óta nem sütöttünk. Méltatlanul, mert igazi vendégváró recept. Előre el lehet készíteni és a mélyhűtőben tárolni, egészen a felhasználásig. Ha jön valaki, akkor csak előveszünk egy adagot, felvágjuk a félkész tésztát és pillanatok alatt megsütjük az apró csigákat. Igazából frissen sülve a legfinomabb...


Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg liszt
1 mk. sütőpor
1 dl tej
2 csipet só
1 mk. pirospaprika
15 dkg reszelt sajt (füstölt)
  1. A margarin felét (12,5 dkg), a lisztet, a sót és a sütőport összemorzsoljuk, majd a tejjel tésztává gyúrjuk.
  2. Ha ez megvan, elkészítjük a krémet, amit majd a csigákba töltünk! Ehhez a maradék margarint (12,5 dkg) a reszelt sajttal, a pirospaprikával és egy csipet sóval sima krémmé keverjük. Ha füstölt sajtot használunk, akkor a sózás elmaradhat.
  3. A tésztából ezután három 10 cm széles téglalapot nyújtunk, amiket hosszában ketté vágunk. Minden lapot megkenünk a sajtos krémmel és szorosan feltekerünk a 10 cm-es él mentén. Így jó esetben kb. 10 cm átmérőjű hengereket kapunk.
  4. Felhasználásig a hengereket fóliába csomagolva a (mély)hűtőben tárolhatjuk. Ha azonnal sütni szeretnénk őket, akkor is érdemes egy kicsit hűteni őket.
  5. Sütéskor a tésztarudakat éles késsel 0,5 cm vastag darabokra szeleteljük. Meleg sütőben aranysárgára sütjük a csigákat, vigyázni kell, mert gyorsan megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...