Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg liszt
1 mk. sütőpor
1 dl tej
2 csipet só
1 mk. pirospaprika
15 dkg reszelt sajt (füstölt)
- A margarin felét (12,5 dkg), a lisztet, a sót és a sütőport összemorzsoljuk, majd a tejjel tésztává gyúrjuk.
- Ha ez megvan, elkészítjük a krémet, amit majd a csigákba töltünk! Ehhez a maradék margarint (12,5 dkg) a reszelt sajttal, a pirospaprikával és egy csipet sóval sima krémmé keverjük. Ha füstölt sajtot használunk, akkor a sózás elmaradhat.
- A tésztából ezután három 10 cm széles téglalapot nyújtunk, amiket hosszában ketté vágunk. Minden lapot megkenünk a sajtos krémmel és szorosan feltekerünk a 10 cm-es él mentén. Így jó esetben kb. 10 cm átmérőjű hengereket kapunk.
- Felhasználásig a hengereket fóliába csomagolva a (mély)hűtőben tárolhatjuk. Ha azonnal sütni szeretnénk őket, akkor is érdemes egy kicsit hűteni őket.
- Sütéskor a tésztarudakat éles késsel 0,5 cm vastag darabokra szeleteljük. Meleg sütőben aranysárgára sütjük a csigákat, vigyázni kell, mert gyorsan megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése