Hozzávalók (1 főre):
1 nagyobb sárgarépa
1/2 fej lila hagyma
5 dkg füstölt sajt
1 pici gerezd fokhagyma
ugyanennyi friss gyömbér
1 evőkanál (fehér) balzsamecet
pici só
1 pohár sűrűbb joghurt
1-2 salátalevél
- A répát és a sajtot reszeljük le, a lila hagymát szeleteljük fel vékonyan.
- A balzsamecetből, a reszelt gyömbérből és fokhagymából, valamint egy pici sóból készítsük el az "öntetet".
- A répa és a hagyma mehet egy tálba. Öntsük rá az öntetünket és keverjük jól el. Ha ez megvan, tegyük hozzá a reszelt sajtot és óvatosan forgassuk össze. Mehet a hűtőbe egy kis időre. Tálaljuk salátalevélen (ha van) és pakoljuk meg a joghurttal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése