2011. március 16., szerda

Pikánsnak mondott répasaláta

Ez a saláta a mai vacsorám egyik része volt, igazából csak magam miatt teszem fel a "receptjét" (inkább a hozzávalók listájának nevezném), mert egyébként elfeledkeznék róla, pedig gyorsan összedobható. Pikáns a gyömbértől és a fokhagymától, meg a balzsamecettől. Különleges, nagyon finom, de tényleg! A recept az internetről van, de egy kicsit variáltam rajta (nincsen benne méz, viszont van lila hagyma). Nem túl fotogén szegény, de az íze kárpótol ezért :)!


Hozzávalók (1 főre):
1 nagyobb sárgarépa
1/2 fej lila hagyma
5 dkg füstölt sajt
1 pici gerezd fokhagyma
ugyanennyi friss gyömbér
1 evőkanál (fehér) balzsamecet
pici só
1 pohár sűrűbb joghurt
1-2 salátalevél
  1. A répát és a sajtot reszeljük le, a lila hagymát szeleteljük fel vékonyan.
  2. A balzsamecetből, a reszelt gyömbérből és fokhagymából, valamint egy pici sóból készítsük el az "öntetet".
  3. A répa és a hagyma mehet egy tálba. Öntsük rá az öntetünket és keverjük jól el. Ha ez megvan, tegyük hozzá a reszelt sajtot és óvatosan forgassuk össze. Mehet a hűtőbe egy kis időre. Tálaljuk salátalevélen (ha van) és pakoljuk meg a joghurttal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...