2011. március 27., vasárnap

Egyszerű joghurtos desszert

Lényegében nem is recept fog most következni, hanem csak egy ötlet. Ötlet arra, hogyan készítsünk gyorsan, percek alatt - akár fogyókúrásnak is nevezhető - finom desszertet. Ráadásul így még a gyümölcsjoghurt-fogyasztásunkat is fel tudjuk dobni, nem kell egyszerűen a poharából bekanalaznunk. Csak kis munkánk lesz vele, de látványos desszertet állíthatunk elő! Most az egyszerűbb, gyümölcsjoghurtból készülő változatot csináltuk meg, de cifrázható a dolog, ha sima joghurtot használunk és friss gyümölcs levét és felvágott húsát használjuk fel. Igazából a gyümölcsjoghurtot is fel lehet dobni némi igazi gyümölccsel, ez jelen esetben elmaradt. Az ötletet még évekkel ezelőtt az Édes élet cukor nélkül oldalán láttam. Most, hogy van szuper szilikonos sütőformám, abban dermedt meg a citromos ízesítésű desszert, így még különlegesebb lett a végeredmény!


Hozzávalók:
2 pohár joghurt/gyümölcsjoghurt
1/4 zacskó zselatin (kb. 6 g)
gyümölcs ízlés szerint (ha nem gyümölcsjoghurtot használunk vagy szeretnénk, ha gyümölcshús is kerülne a desszertbe)
  1. A joghurtot a zselatinnal melegítsük össze, de ne forraljuk fel, mert akkor nem fog működni. Ha ez megtörtént, akkor most keverhetjük hozzá az ízlés szerint felvágott gyümölcsöt és öntsük a folyadékot a kiválasztott (szilikonos)formánkba.
  2. Ha kihűlt egy kicsit, mehet a hűtőbe, ahol szépen meg fog dermedni. Ha szilikonos volt a formánk, akkor egyszerűen ki tudjuk nyomni belőle a kész desszertet!

4 megjegyzés:

  1. ugyanilyen formám van! jöhetnek még rá ötletek;)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik az ötlet, igazából én is csak próbálkoztam, hogy mire is lehet használni (sütésen kívül)...

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Azt szeretném kérdezni, hogy két fő számára mennyi alapanyag szükséges a joghurtos desszerthez?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, attól függ, hogy mekkora formába öntöd dermedni. Két pohár joghurtból készül, ha gondolod, felezd a mennyiséget és az talán pont jó lesz kettőtöknek, egy alkalomra... de ha megcsinálod az egész mennyiséget, az sem lesz sok, mert nagyon finom...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...