2011. március 9., szerda

Részeges tortácskák és dinoszaurusz bonbon

A hétvégi bonbon-gyártás maradék alapanyaginak eltüntetése céljából születtek meg ezek az apró tortácskák. Az alapjuk sima egyensúly tészta (1 tojásból), kör alakú szaggatóval kivágva, félbevágva és a trüffel krémmel betöltve/bevonva. Picit tömény lett, de valami isteni! A születésnapomra, az egyik legjobb barátnőmtől kapott trüffel tortára emlékeztetett az íze. Igaz, egy kicsit "csálék" lettek, de az ízük a lényeg, a látvány - jelen esetben - csak másodlagos.


Hozzávalók:
1 tojás
5 dkg margarin
5 dkg liszt
5 dkg cukor
1 tk. sütőpor
1-2 tk. kakaópor
ici-pici só
trüffel krém (lásd itt)
  1. A cukrot a margarinnal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojás sárgáját.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a liszttel váltakozva apránként a tojásos krémhez keverjük.
  3. A masszát egy kikent és kilisztezett sütőtálba öntjük, a tetejét elsimítjuk és készre sütjük.
  4. A megsült tésztából egy nagyobbacska pogácsa szaggatóval köröket formázunk, félbe vágjuk őket, majd betöltjük és bevonjuk a trüffel krémmel.

A kis dinoszauruszok a maradék étcsokoládéból készültek, a szintén újonnan vásárolt dinoszaurusz alakú szilikonos bonbon formák segítségével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...