2011. március 6., vasárnap

Trüffel krémmel töltött bonbon

Egy hete jóval áron alul sikerült beszerezni három szilikonos bonbon formát. Most a hétvégén sikerült felavatni az egyiket. Eddig csak egy ikeás jégkocka készítővel gyártottunk bonbonokat, a különbség óriási a két forma között. Rengeteg receptet gyűjtöttem azóta össze, melyek közül most sütisarok narancsos trüffel krémmel töltött bonbonját próbáltuk ki. A hozzávalókból a narancs kimaradt, mert elfelejtettem venni, de így narancs nélkül is nagyon finom lett a trüffel krém. Legközelebb a krémhez való alapanyagokat felezni fogom, mert egy kicsit sok lett a 15 bonbonhoz a töltelék (a hozzávalóknál a felezett mennyiséget tüntetem fel). A forma kikenéséhez a 10 dkg (1 tábla) étcsokoládé is egy kicsit sok lett... de a mennyiség nyilván függ attól, hogy milyen alaposan kenjük ki a formát.


Hozzávalók (15 bonbonhoz):
10 dkg étcsokoládé (min. 70%-os) a bevonáshoz
a töltelékhez 5 dkg étcsokoládé (min. 70%-os), 0,5 dl tejszín, 1,25 dkg vaj
  1. Először megcsináljuk a trüffel krémet. Ehhez a tejszínt és a vajat az étcsokoládéval kis lángon felolvasztjuk. Ahhoz, hogy a bonbonba tölthessük, egy kicsit le kel hűlnie, ezért tegyük a hűtőbe.
  2. A másik 10 dkg csokoládét olvasszuk fel (a mikróban is lehet) és egy ecset segítségével kenjük ki a szilikon bonbonformát. Hogy biztos ne legyen majd lukas a kész termék oldala, érdemes több rétegben kikenni a formát. Legalább két rétegben érdemes ezt megtenni. A rétegek kikenése közben tegyük a formát hűtőbe, és minden réteg felkenése után ütögessük egy kicsit a formát az asztalhoz, hogy ne maradjon benne légbuborék.
  3. A kihűlt krémmel töltsük meg a bonbonokat, úgy, hogy a lezáró csokoládérétegnek még maradjon hely, vagyis 1-2 mm-t hagyjunk ki. Megint mehet a hűtőbe, és ha megdermedt, akkor vonjuk be a tetejüket is. Fontos, hogy húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, mert nehezen fogjuk tudni kiszedni a kész bonbonokat a formából. Mielőtt kiszednénk a bonbonokat a formából, érdemes a hűtőben pihentetni őket!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépre sikerültek! Biztosan finomak voltak. Megkérdezhetem, hol vetted a bonbon formákat? Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Még egyszer az Aldi-ban szuper akciósan, de a netről is lehet elég sok helyről rendelni, meg venni is (pl. a Mammut mögött a Pengő utcában).

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az infót! Neten már nézegettem. Benézek majd ezekre a helyekre is, amiket írtál.

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy segíthettem :)!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...