Hozzávalók (15 bonbonhoz):
10 dkg étcsokoládé (min. 70%-os) a bevonáshoz
a töltelékhez 5 dkg étcsokoládé (min. 70%-os), 0,5 dl tejszín, 1,25 dkg vaj
- Először megcsináljuk a trüffel krémet. Ehhez a tejszínt és a vajat az étcsokoládéval kis lángon felolvasztjuk. Ahhoz, hogy a bonbonba tölthessük, egy kicsit le kel hűlnie, ezért tegyük a hűtőbe.
- A másik 10 dkg csokoládét olvasszuk fel (a mikróban is lehet) és egy ecset segítségével kenjük ki a szilikon bonbonformát. Hogy biztos ne legyen majd lukas a kész termék oldala, érdemes több rétegben kikenni a formát. Legalább két rétegben érdemes ezt megtenni. A rétegek kikenése közben tegyük a formát hűtőbe, és minden réteg felkenése után ütögessük egy kicsit a formát az asztalhoz, hogy ne maradjon benne légbuborék.
- A kihűlt krémmel töltsük meg a bonbonokat, úgy, hogy a lezáró csokoládérétegnek még maradjon hely, vagyis 1-2 mm-t hagyjunk ki. Megint mehet a hűtőbe, és ha megdermedt, akkor vonjuk be a tetejüket is. Fontos, hogy húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, mert nehezen fogjuk tudni kiszedni a kész bonbonokat a formából. Mielőtt kiszednénk a bonbonokat a formából, érdemes a hűtőben pihentetni őket!
Nagyon szépre sikerültek! Biztosan finomak voltak. Megkérdezhetem, hol vetted a bonbon formákat? Köszi!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMég egyszer az Aldi-ban szuper akciósan, de a netről is lehet elég sok helyről rendelni, meg venni is (pl. a Mammut mögött a Pengő utcában).
Köszönöm az infót! Neten már nézegettem. Benézek majd ezekre a helyekre is, amiket írtál.
VálaszTörlésÖrülök, hogy segíthettem :)!
VálaszTörlés