2011. március 5., szombat

Sárgarépás-póréhagymás krémleves mustárral (és sajttal)

Ez egy igazi tavaszváró leves, ráadásul, ha meg szeretnénk szabadulni néhány feleslegesnek mondott kilótól, akkor még abban is a segítségünkre lehet! Ha ez utóbbi a célunk, és nem a tavaszt várjuk, akkor hagyjuk ki a sajtot. Egyéb esetben akár még sajtos pirítóst is fogyaszthatunk hozzá. Az sem utolsó szempont, hogy lényegében pillanatok alatt elkészíthető és nem igényel beszerezhetetlen hozzávalókat. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a család konzervatívabb ízléssel megáldott tagja körében nem aratott maradéktalan sikert ez az egyébként finom leves.


Hozzávalók:
4 szál sárgarépa
1 póréhagyma
1 burgonya
1-2 gerezd fokhagyma
1 tk. csípős mustár
1 l húsleves (ha nincsen más, helyettesítsük leveskockával)
1 ek. vaj
bors, római kömény ízlés szerint
10 dkg reszelt sajt
  1. A sárgarépát, a póréhagymát és a fokhagymát aprítógéppel daraboljuk fel. A póréhagymából pár karikát tegyünk félre a díszítéshez. A megpucolt krumplit vágjuk fel kockákra.
  2. A felforrósított vajon forgassuk át a felaprított zöldségeket, ízlés szerint borsozzuk és tegyük bele római köményt, ha szeretjük. Öntsük fel a húslevessel és főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul.
  3. Ha ez megtörtént, botmixerrel pürésítsük a levest és tegyük bele a mustárt. Tálaljuk a félretett póréhagymával és a reszelt sajttal.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2011. márciusi száma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...