Hozzávalók:
4 szál sárgarépa
1 póréhagyma
1 burgonya
1-2 gerezd fokhagyma
1 tk. csípős mustár
1 l húsleves (ha nincsen más, helyettesítsük leveskockával)
1 ek. vaj
bors, római kömény ízlés szerint
10 dkg reszelt sajt
- A sárgarépát, a póréhagymát és a fokhagymát aprítógéppel daraboljuk fel. A póréhagymából pár karikát tegyünk félre a díszítéshez. A megpucolt krumplit vágjuk fel kockákra.
- A felforrósított vajon forgassuk át a felaprított zöldségeket, ízlés szerint borsozzuk és tegyük bele római köményt, ha szeretjük. Öntsük fel a húslevessel és főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul.
- Ha ez megtörtént, botmixerrel pürésítsük a levest és tegyük bele a mustárt. Tálaljuk a félretett póréhagymával és a reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése