2011. február 21., hétfő

Betyár gombóc

Kivételesen nem sütemény jön, hanem egy nagyon betyárosra sikerült gombóc receptje! A gombóc zsemlemorzsás húsgombóc, tejfölös gombás szószban, galuskával körítve. A recept Jucitól származik, és hogy mitől lett betyárosabb a kelleténél? Hát, a plusz paprikától, ami a gombócokba került, tévedésből..., de így is finom lett!


Hozzávalók:
40 dkg darált hús (ízlés szerinti húsból)
1 tojás
zsemlemorzsa, só és bors a gombócokhoz
25 dkg gomba, nagyobb darabokra vágva
1 tejföl
1 kis fej hagyma
só, bors, pirospaprika
1 ek. liszt
  1. A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát dolgozzuk össze, sózzuk és borsozzuk. A masszából készítsünk apróbb gombócokat.
  2. Kevés olajon a hagymát pirítsuk üvegesre, pirospaprikázzuk meg és öntsük fel vízzel. Ebbe a pörköltes alapba tegyük bele az előkészített gombócokat és fedő alatt kb. 15 percig pároljuk.
  3. Ha letelt a 15 perc, tegyük bele a gombát és főzzük készre az ételt.
  4. A végén a tejföllel elkevert liszttel habarjuk be a gombócokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...