2011. február 14., hétfő

Citromos keksz

Ez a citromos keksz készült a vasárnapi keksz sorozat újabb részeként. Az a jó benne, hogy a megadott mennyiségből pont egy tepsinyi keksz lesz, nem pedig több tonnányi (bár egyébként annyi is elfogyna belőle, olyan finom :)). Maga a sütemény nem túl édes, a tetejére kerülő citrommáztól pedig kellemesen savanykás, ez a két íz így együtt pont jó... A receptet Samy's Bistro-jában találtam.


Hozzávalók:
12 dkg liszt
10 dkg margarin
4 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
1 csipet só

Mázhoz:
10 dkg porcukor
1-2 ek. friss citromlé
  1. A lisztet, a cukrot és a margarint gyúrjuk össze tésztává. Meg kell dolgozni vele, de lassan összeáll. Tegyük fóliába és rakjuk a hűtőbe legalább 1 órára.
  2. A tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, szaggasuk ki tetszőleges formával, majd 10 perc alatt süssük aranysárgára. Meg kell várni, hogy rendesen kihűljön, akkor tudjuk majd a mázzal megkenni.
  3. A citromlét keverjük össze a porcukorral és vonjuk be vele a kihűlt kekszeket. Ha szeretnénk, fel lehet díszíteni őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...