Hozzávalók:
10 dkg liszt
1 nagy csipet sütőpor (½ kávéskanál szódabikarbóna is kellene bele az eredeti recept szerint)
5 dkg cukor
5 dkg margarin (vaj hiányában)
3 ek. méz
1 púpos kávéskanál őrölt gyömbér
½ kávéskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi frissen őrölt bors
- A fűszerkeverékhez keverjük össze a fűszereket egy tálkában, és melegítsük elő a sütőt (190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat)).
- A tésztához a lisztet, a sütőport, fűszerkeveréket és a cukrot keverjük jól össze. Tegyük hozzá a margarint, a mézet és gyorsan állítsuk össze a tésztát.
- A kész tésztából gyártsunk 2-3 cm átmérőjű gombócokat és tegyük egy sütőpapiros tepsire őket. Egy pohár segítségével lapítsuk a gombócokat kb. 1 cm vastagra. Szórjuk meg a tetejüket egy kevés cukorral és süssük meg őket. Kb. 8-12 perc kell nekik (a méz miatt állítólag gyorsan megpirulhatnak/éghetnek).
- Miután kivettük a tepsit, a kekszek még nagyon puhák, szóval a sütőpapírral együtt tegyük egy rácsra őket, hogy ott megszilárdulhassanak hűlés közben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése