A wikipédia szerint legismertebb quiche a klasszikus Quiche Lorraine, mely viszonylag kevés hozzávalót igényel. Kell bele jó minőségű húsos szalonna, tojás, magas zsírtartamú tejföl. Az eredeti quiche nem tartalmaz sajtot. Ha egy kevés hagymát is adunk az előzőkhöz, akkor már Quiche Alsacienne-ről, azaz elzászi quiche-ről van szó.
Hozzávalók a tésztához:
24 dkg liszt
12 dkg vaj/margarin
só
kevés hideg víz
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db chili paprika
kevés olaj
2 db tojás
200 ml főzőtejszín
20 dkg füstölt sajt
só, bors, rozmaring
- A lisztből, a vajból, és a sóból egy kis víz hozzáadásával rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük egy fél órára pihenni.
- Addig a kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, ízesítjük a chilivel, sóval, borssal és a rozmaringgal. Addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik.
- A kivajazott piteformába beletesszük a kinyújtott tésztát, megszurkáljuk és kevés fehérbabbal lesúlyozva elősütjük.
- Az így előkészített tésztára rátesszük az előzőleg megpirított húst, valamint a tojásokkal és sajttal összekevert tejszínt.
- Sütőben készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése