2011. január 26., szerda

Cseresznyés dzsemmel töltött aprósüti

A recept Idinyótól származik, ő a sötét angyal szemének keresztelte el a süteményt. A sütemény tökéletes, gyorsan elkészül és valami isteni puha keksz a végeredmény (de tényleg!!). Igazából olyan, mint egy csokis cookie dzsemmel megtöltve, de szerintem töltelék nélkül is megállja a helyét. Ráadásul nagyon-nagyon sokáig puha marad...



Hozzávalók:
260 g liszt
40 g kakaópor
1 tk. sütőpor
220 g margarin
1 tojás
100 g cukor
1 púpos ek. (házi) vaníliás cukor
csipet só
1 teáskanál (színtelen) keserű mandula aroma
egy kevés étcsokoládé feldarabolva (opcionális)
cseresznye dzsem (lehet más ízű is)
  1. A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és az aromát.
  2. Jöhet a liszt, a só, a kakaópor és a sütőpor, valamint a csokidarabkák. Kézzel az egészet jól kidolgozzuk.
  3. A hűtőbe tesszük egy kis időre, csak hogy könnyebb legyen később dolgozni vele.
  4. Ha a tészta kellően lehűlt, kisebb gombócokat formázunk belőle. Egy fakanál segítségével a gombócok közepébe lyukat gyártunk és tepsire pakoljuk őket, majd megtöltjük őket dzsemmel.
  5. A recept szerint tepsinként kb. 15-18 perc alatt készre sütjük őket. Elméletileg ekkor még puhák, de ahogy hűlnek megszilárdulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...