Hozzávalók:
260 g liszt
40 g kakaópor
1 tk. sütőpor
220 g margarin
1 tojás
100 g cukor
1 púpos ek. (házi) vaníliás cukor
csipet só
1 teáskanál (színtelen) keserű mandula aroma
egy kevés étcsokoládé feldarabolva (opcionális)
cseresznye dzsem (lehet más ízű is)
- A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és az aromát.
- Jöhet a liszt, a só, a kakaópor és a sütőpor, valamint a csokidarabkák. Kézzel az egészet jól kidolgozzuk.
- A hűtőbe tesszük egy kis időre, csak hogy könnyebb legyen később dolgozni vele.
- Ha a tészta kellően lehűlt, kisebb gombócokat formázunk belőle. Egy fakanál segítségével a gombócok közepébe lyukat gyártunk és tepsire pakoljuk őket, majd megtöltjük őket dzsemmel.
- A recept szerint tepsinként kb. 15-18 perc alatt készre sütjük őket. Elméletileg ekkor még puhák, de ahogy hűlnek megszilárdulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése