2011. január 11., kedd

Bonbon

Ez is egy olyan recept, ami minden karácsony előtt előkerül, de sohasem készült el... Most itt volt az alkalom, tökéletes ajándék lett belőle! Igaz, csak egy ikeás jégkockakészítő formánk van, amiből egy picit nehéz volt kivarázsolni a kész bonbonokat, de végül csak sikerült.

Az alap Lilla Mars pralinéja volt, de feleztük a nála leírt adagot, és csak étcsokoládét használtunk.


Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
2 ek. tejszín
1 Mars szelet
  1. A Mars csokit vágjuk össze és a tejszínnel együtt olvasszuk fel. Ha túl sűrűnek ítéljük, lehet még tejszínt adni hozzá. Tegyük félre hűlni.
  2. Az étcsokoládé felét olvasszuk fel, és egy ecsettel kenjük ki a szilikonformát jó alaposan, úgy hogy kellő vastagságú legyen a csokoládé réteg. Ezután be kell tenni a hűtőbe, hogy megdermedhessen.
  3. Ha ez megvan, akkor a megmaradt étcsokoládét olvasszuk fel, hogy majd a tölteléket befedhessük vele.
  4. Egy kiskanál segítségével a megdermedt csokoládé alapba töltsük bele a Mars-tölteléket, és a felolvasztott csokoládéval teljesen fedjük be a bonbonokat.
  5. Tegyük a hűtőbe, és ha teljesen megdermedt, pattintsuk ki a formából. Ha jól dolgoztunk és megfelelő formát használtunk, akkor ez egyszerűen fog menni.
Megjegyzés: most találtam rá, rengeteg bonbon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...