2010. május 10., hétfő

Zöldségleves gazdagon

Lényegében egy mindent bele levesről van szó. Az a jó benne, hogy olyan zöldséget tehetünk bele, amilyet csak akarunk, vagy ami éppen otthon van. Ami most jön az nem is recept valójában, csak útmutatás. Az alap mindig felaprított hagyma és sárgarépa, ha van, akkor angol zellert is tehetünk az aprítóba. Ezt az alapot lepirítjuk egy kis olívaolajon, majd jöhet rá a tetszés szerinti zöldség és a húsleves. Bevallom, mi leveskockát szoktunk használni, lehet, hogy ciki, de ez van!


Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 kisebb hagyma, esetleg újhagyma vagy póréhagyma
1 nagy krumpli
2 cukkini
2 fej csiperke gomba
1 erőspaprika
de mehet bele bármilyen más zöldség, ízlés szerinti mennyiségben!
1 l húsleves (vagy ue. leveskockából) őrölt bors
kevés olívaolaj
  1. Megpucolom a zöldségeket.
  2. A sárgarépát és a hagymát aprítógépben apróra darabolom, a többi zöldséget ízlés szerint felvágom.
  3. Az olívaolajon a felaprított sárgarépát és a hagymát elkezdem megpárolni. Amikor úgy érzem, hogy kellően lepirultak, akkor hozzáöntöm a felvágott zöldségeket és együtt pirítom őket az alappal egy rövid ideig.
  4. Ha van otthon egy kis fehérbor, akkor most kell beleönteni, ha nincsen, akkor jöhet a húsleves (ennek hiányában a víz és a leveskocka, esetleg a kocka helyett egy kis só, hiszen rengeteg zöldség kerül a levesbe, nem lesz íztelen).
  5. Addig főzöm a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak!
Most egyéni kívánságra került a levesbe virsli és óriás galuska is, és mivel a francia hagymaleves miatt volt itthon egy kis maradék száraz fehérbor, abból is ment bele egy löttyintésnyi. Nagyon finom lett tőle a leves! Érdemes kipróbálni így is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...