Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 kisebb hagyma, esetleg újhagyma vagy póréhagyma
1 nagy krumpli
2 cukkini
2 fej csiperke gomba
1 erőspaprika
de mehet bele bármilyen más zöldség, ízlés szerinti mennyiségben!
1 l húsleves (vagy ue. leveskockából) őrölt bors
kevés olívaolaj
- Megpucolom a zöldségeket.
- A sárgarépát és a hagymát aprítógépben apróra darabolom, a többi zöldséget ízlés szerint felvágom.
- Az olívaolajon a felaprított sárgarépát és a hagymát elkezdem megpárolni. Amikor úgy érzem, hogy kellően lepirultak, akkor hozzáöntöm a felvágott zöldségeket és együtt pirítom őket az alappal egy rövid ideig.
- Ha van otthon egy kis fehérbor, akkor most kell beleönteni, ha nincsen, akkor jöhet a húsleves (ennek hiányában a víz és a leveskocka, esetleg a kocka helyett egy kis só, hiszen rengeteg zöldség kerül a levesbe, nem lesz íztelen).
- Addig főzöm a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése