Hozzávalók (2 főre):
2 nagy fej hagyma
5 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 l alaplé (vagy ue. leveskockából)
1,5 dl száraz fehérbor
őrölt bors, kakukkfű ízlés szerint
kevés vaj
2 ek. liszt
- Megpucolom a hagymákat és vékonyan felszeletelem őket.
- Egy lábasban felolvasztom a vajat és megpárolom rajta üvegesre a hagymákat.
- Megszórom a liszttel és az egészet pirítom 1-2 percig.
- Ha ez megvan, beleszórom a fűszereket, felöntöm a borral és velük együtt párolom a hagymákat újabb 1-2 percig.
- 1-2 perc után hozzáöntöm a húslevest (vagy a vizet és a leveskockát) és kb. 20 percig főzöm a levest. Az se baj, ha ez egy kicsit tovább tart, hiszen úgyis le fogjuk turmixolni az egészet.
- Ha a hagyma megfőtt, jöhet a turmixolás. Kiveszek egy kevés megfőtt hagymát, a többit meg egy botmixer segítségével leturmixolom. Ha teljesen homogén levest szeretnénk, akkor az egészet le kell turmixolni!
- Ha félretettünk egy kis hagymát, akkor azzal díszítve tálalom a kész levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése