Az eredeti recept már nem tudom honnan van, egy régi kinyomtatott receptből szoktunk dolgozni. De, hogy ne tűnjön úgy, mintha saját lenne, rákerestem a neten és megtaláltam A főzés tudománya blogon az általunk is használt receptet. Azért leírom ide is.
Hozzávalók:
15 fej pucolt fokhagyma (vagy amennyi sikerül)
1l száraz fehérbor
2dl 10%-os ecet
15 dkg cukor
8 ek. olaj
2 cseresznyepaprika
3 babérlevél
2 csokor tárkony
1 ek. só
1 tk. fehérbors
- A borba belekeverem az ecetet, a sót, a cukrot és a fűszereket és felforralom az egészet.
- Ha felforrt, beleteszem a finomra vágott tárkonyt és a cseresznyepaprikát.
- Jöhet a lébe a megpucolt fokhagyma és az újraforrástól számított 5 percig főzöm.
- Ezután lével együtt beleteszem egy nagy befőttes üvegbe.
- Másnap újra felforralom és főzöm még további 5 percig.
- Hagyom kihűlni, majd a gerezdeket apró üvegekbe teszem.
- Ráöntöm a páclét és a tetejükre egy-egy evőkanál olajat teszek.
- Légmenetesen lezárom őket és sötét, hűvös helyen tárolom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése