2010. május 9., vasárnap

Pácolt fokhagyma

Az első recept egy régi nagy kedvenc. Igaz, kicsit sok előkészítést igényel, mert rengeteg fokhagymagerezdet kell megpucolni, de a végeredmény nagyon finom! És nem utolsó sorban remek ajándék fokhagyma kedvelőknek.

Az eredeti recept már nem tudom honnan van, egy régi kinyomtatott receptből szoktunk dolgozni. De, hogy ne tűnjön úgy, mintha saját lenne, rákerestem a neten és megtaláltam A főzés tudománya blogon az általunk is használt receptet. Azért leírom ide is.


Hozzávalók:
15 fej pucolt fokhagyma (vagy amennyi sikerül)
1l száraz fehérbor
2dl 10%-os ecet
15 dkg cukor
8 ek. olaj
2 cseresznyepaprika
3 babérlevél
2 csokor tárkony
1 ek. só
1 tk. fehérbors
  1. A borba belekeverem az ecetet, a sót, a cukrot és a fűszereket és felforralom az egészet.
  2. Ha felforrt, beleteszem a finomra vágott tárkonyt és a cseresznyepaprikát.
  3. Jöhet a lébe a megpucolt fokhagyma és az újraforrástól számított 5 percig főzöm.
  4. Ezután lével együtt beleteszem egy nagy befőttes üvegbe.
  5. Másnap újra felforralom és főzöm még további 5 percig.
  6. Hagyom kihűlni, majd a gerezdeket apró üvegekbe teszem.
  7. Ráöntöm a páclét és a tetejükre egy-egy evőkanál olajat teszek.
  8. Légmenetesen lezárom őket és sötét, hűvös helyen tárolom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...