Hozzávalók:
40 dkg sertés karaj (lehet szeletelve csont nélkül, vagy kockákra vágva)
15 dkg füstölt sajt
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
pirospaprika
kevés őrölt köménymag
2 dl tejföl (érdemesebb nagyobb zsírtartalmút használni)
kevés olaj
- A füstölt sajtot, a hagymát és a fokhagymát lereszelem, megszóróm a fűszerekkel és összekeverem a tejföllel.
- A húst vagy kicsit kiklopfolom, vagy kockákra vágom, és csak enyhén sózom meg, mert egy csipetet teszek a tejfölös öntetbe is (szerintem így jobban elkeveredik majd az egészben).
- Egy enyhén kiolajozott jénai tálba teszem a hússzeleteket, ha szeletelve vannak és a tetejükre öntöm a tejfölös öntetet. Ha kockázott húsom van az öntetbe belekeverem a húst is, majd így mehet az enyhén kiolajozott jénaiba.
- Lefedve 20 percig sütöm a legnagyobb fokozaton, 800W-on. Félidőben kiveszem és megfordítom a szeleteket, vagy megkeverem egy kicsit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése