2010. május 15., szombat

Aszalt paradicsomos tagliatelle

Ez egy roppant gyors vacsora, még ha a tészta gyúrására szánt időt is bele számítjuk. Szinte kötelező frissen gyúrt tésztát használni hozzá, boltival nem az igazi! Csak egy különlegesnek számító alapanyag kell hozzá, ami nem más, mint az aszalt paradicsom. Az aszalt paradicsomnál kevés finomabb dolog van a világon, amire csak nem régen jöttem rá. Ráadásul az olaj, amiben el van téve, talán még jobb (főleg friss kenyérrel)!


Hozzávalók (2 személyre):
30 dkg friss tagliatelle
fél doboz olívaolajban eltett aszalt paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsomsűrítmény
kevés reszelt sajt a tálaláshoz
1 kevés olívaolaj
kevés só
  1. 3 tojásból és 30 dkg lisztből tésztát gyúrok, pihentetem egy fél órát a hűtőben (ha nincsen rá idő, az se olyan nagy baj).
  2. Miközben pihen a tészta, megpucolom a fokhagymát és csíkokra vágom az aszalt paradicsomot.
  3. Felteszek vizet a tészta kifőzéséhez, és közben tésztagép segítségével elkészítem a tagliatellét.
  4. Ha felforrt a víz, megsózom (ez fontos, mert a tésztába nem tettünk külön sót!) és beleszórom a friss tésztát. Szigorúan 3-4 percig főzzük a tésztát, a cél az, hogy ne főljön szét, hanem al dente legyen (kellemesen harapható).
  5. Miközben fő a tészta, az olívaolajon és az aszalt paradicsom olaján megfuttatom a fokhagymát, majd hozzákeverem a paradicsomsűrítményt. 1-2 percig kevergetem.
  6. Végezetül rádobom az aszalt paradicsom csíkokat és jól összekeverem a szószt.
  7. Ha olyan kedvünk van, akkor a lábasban összeforgathatjuk a tésztát a szósszal, de egyszerűen a kifőtt tészta tetejére is pakolhatjuk. Sajttal megszórva tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...