Hozzávalók (2 személyre):
30 dkg friss tagliatelle
fél doboz olívaolajban eltett aszalt paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsomsűrítmény
kevés reszelt sajt a tálaláshoz
1 kevés olívaolaj
kevés só
- 3 tojásból és 30 dkg lisztből tésztát gyúrok, pihentetem egy fél órát a hűtőben (ha nincsen rá idő, az se olyan nagy baj).
- Miközben pihen a tészta, megpucolom a fokhagymát és csíkokra vágom az aszalt paradicsomot.
- Felteszek vizet a tészta kifőzéséhez, és közben tésztagép segítségével elkészítem a tagliatellét.
- Ha felforrt a víz, megsózom (ez fontos, mert a tésztába nem tettünk külön sót!) és beleszórom a friss tésztát. Szigorúan 3-4 percig főzzük a tésztát, a cél az, hogy ne főljön szét, hanem al dente legyen (kellemesen harapható).
- Miközben fő a tészta, az olívaolajon és az aszalt paradicsom olaján megfuttatom a fokhagymát, majd hozzákeverem a paradicsomsűrítményt. 1-2 percig kevergetem.
- Végezetül rádobom az aszalt paradicsom csíkokat és jól összekeverem a szószt.
- Ha olyan kedvünk van, akkor a lábasban összeforgathatjuk a tésztát a szósszal, de egyszerűen a kifőtt tészta tetejére is pakolhatjuk. Sajttal megszórva tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése