2010. május 23., vasárnap

Házi májkrém

Tökéletes előétel és szendvicsbe való, ráadásul lehet tudni, hogy mi van benne. Tehát ezerszer jobb, mint bolti társai.


Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj
1 marék dió vagy mogyoró
10 dkg margarin
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár

bors
majoránna
kevés olívaolaj
  1. A diót, mogyorót vagy az éppen kiválasztott olajos magot száraz serpenyőben megpirítom egy kicsit. Ha készen van, apróra vágom (vagy aprítógépben nem túl apróra darálom).
  2. Közben felvágom a hagymát és fokhagymát és megpucolom a csirkemájat, amit fel is darabolok.
  3. Kevés olívaolajon megfuttatom a hagymát, ráteszem a májat és kevergetve megpirítom. Ha félig készen van, hozzáadom a fokhagymát, megborsozom és rászórom a majoránnát. Készre sütöm.
  4. A kész májat a margarinnal, a mustárral, a sóval és a már feldarabolt dióval leturmixolom.
Forrás: Mindmegette (Pupari receptje)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...