2010. május 14., péntek

Tészta házilag

Friss tésztát gyúrni otthon nem nagy ördöngösség, de érdemes nekiállni a csodálatos végeredmény reményében! A saját kézzel gyúrt és nyújtott tészta teljesen más, mint a bolti. Van állaga, harapható és valahogy laktatóbb is (legalábbis szerintem). Meg aztán ott van az az elmondhatatlanul jó érzés, hogy saját tésztát eszik az ember, amiről nem utolsó sorban azt is tudja, hogy miből készült! A tészta nyújtása történhet sodrófával, de egyszerűbb tésztanyújtó géppel. De nem kell kétségbe esni, ha nincsen otthon... A miénk sokáig a pincében porosodott, mert azt hittük, hogy rossz. Aztán kíváncsiságból újból elővettük, és kiderült, hogy semmi baja. Azóta elég sűrűn eszünk házi tésztát. Be kell vallanom egy titkot, a tésztát nem én szoktam kinyújtani...

Csak egy dolgot kell megjegyezni és akkor bármekkora mennyiségű tésztát elő tudunk állítani: 1 tojáshoz 10 dkg lisztet kell számolni. Ez a mennyiség egy normális étvággyal megáldott felnőttnek elég kell legyen. A biztonság kedvéért (általában) egy fővel nagyobb mennyiséget szoktunk csinálni, nehogy valaki mégis éhen maradjon.


 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...