2010. május 20., csütörtök

Egyszerű kagylóleves

Ha kevés az időnk és kagylólevest ennénk, akkor azt lehet egyszerűen is el lehet készíteni. Jelen esetben az apropót az adta, hogy volt a fagyasztóban egy fél zacskó kagyló, amivel illett már kezdeni valamit. Persze az igazi a New England-i kagylóleves, de az egy kicsit időigényesebb, mint ez és több minden is kell hozzá.


Hozzávalók (2 főre):
fél zacskó konyhakész mirelit kagyló (de lehet egy egész is)
1 dl tejszín
1 dl fehérbor 1 szál újhagyma vagy egy kevés póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l csirkehúsleves (lehet 1 leveskocka is, ha nincsen más)
bors
csipet kurkuma
kevés vaj
  1. Először felaprítom a hagymákat.
  2. Ha ez megvan, akkor a vajon megfuttatom és lassan megpárolom őket.
  3. Felöntöm az alapot a fehérborral és a levessel (vagy a vízzel és a leveskockával). Ha simább levest szeretnénk akkor botmixerrel le is turmixolhatjuk az egészet.
  4. Ha felforrt a levesünk, beletesszük a kagylót, a kurkumát és megborsozzuk egy kicsit.
  5. Pár percig főzzük a kagylókat, majd az egy kis levessel felhígított tejszínt a leveshez öntjük és készen is van a levesünk!
Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk a kész kagylólevest, nekem most nem volt, de így is finom volt!

Az inspiráció Székely István tengerészkonyhájából származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...