Hozzávalók (2 főre):
fél zacskó konyhakész mirelit kagyló (de lehet egy egész is)
1 dl tejszín
1 dl fehérbor 1 szál újhagyma vagy egy kevés póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l csirkehúsleves (lehet 1 leveskocka is, ha nincsen más)
bors
csipet kurkuma
kevés vaj
- Először felaprítom a hagymákat.
- Ha ez megvan, akkor a vajon megfuttatom és lassan megpárolom őket.
- Felöntöm az alapot a fehérborral és a levessel (vagy a vízzel és a leveskockával). Ha simább levest szeretnénk akkor botmixerrel le is turmixolhatjuk az egészet.
- Ha felforrt a levesünk, beletesszük a kagylót, a kurkumát és megborsozzuk egy kicsit.
- Pár percig főzzük a kagylókat, majd az egy kis levessel felhígított tejszínt a leveshez öntjük és készen is van a levesünk!
Az inspiráció Székely István tengerészkonyhájából származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése