Hozzávalók (4 főre):
80 dkg savanyú káposzta
30 dkg darált sertéshús
közepes fej hagyma
2 dl rizs
10 dkg füstölt kolbász
2 db tojás
pirospaprika
bors
köménymag
só
kevés olaj
1 doboz tejföl
- Több szálon kell egyszerre dolgozni. Hogy túl legyek az egyszerűbb dolgon felteszem a két tojást forrni. Kb 10 percig főzöm.
- A darált húst kevés olajon lepirítom, majd sózom, borsozom, köménymagot és pirospaprikát szórok rá. Pár percig együtt pirítom a fűszerekkel.
- Kevés olajon megpirítom a kis kockákra vágott hagymát, hozzáteszem a rizst és egy kicsit együtt pirítom. Felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, majd puhára főzöm.
- Jöhet a rétegezés. Alulra kerül a káposzta fele. Nem szabad elfelejteni, hogy alaposan ki kell mosni a káposztát, nehogy túlságosan is savanyú legyen. Valamint érdemes egy kicsit összevágni, úgy könnyebb lesz szedni, és enni belőle.
- Erre kerül az összekevert rizs és darált hús fele.
- Ráteszem a felkarikázott kolbász felét és az egyik tojást.
- Jöhet még egy réteg rizses darált hús, kolbász és tojás.
- A tetejét a maradék káposztával fejezem be. Az egészre kerül ezután a tejföl, amit érdemes előtte elkeverni, hogy könnyebb legyen szétteríteni.
- Legalább fél órát sütöm a sütőben a legnagyobb lángon, addig amíg az egész össze nem sül. A tálalásnál lehet egy kis tejföllel díszíteni, friss kenyérrel az igazi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése