2010. május 21., péntek

Kolozsvári rakott káposzta

Ez nem egy ünnepi fogás, és mint az összes rakott étel sok munkával és mosogatnivalóval jár, de mindenképpen érdemes kipróbálni.


Hozzávalók (4 főre):
80 dkg savanyú káposzta
30 dkg darált sertéshús
közepes fej hagyma
2 dl rizs
10 dkg füstölt kolbász
2 db tojás
pirospaprika
bors
köménymag

kevés olaj
1 doboz tejföl
  1. Több szálon kell egyszerre dolgozni. Hogy túl legyek az egyszerűbb dolgon felteszem a két tojást forrni. Kb 10 percig főzöm.
  2. A darált húst kevés olajon lepirítom, majd sózom, borsozom, köménymagot és pirospaprikát szórok rá. Pár percig együtt pirítom a fűszerekkel.
  3. Kevés olajon megpirítom a kis kockákra vágott hagymát, hozzáteszem a rizst és egy kicsit együtt pirítom. Felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, majd puhára főzöm.
  4. Jöhet a rétegezés. Alulra kerül a káposzta fele. Nem szabad elfelejteni, hogy alaposan ki kell mosni a káposztát, nehogy túlságosan is savanyú legyen. Valamint érdemes egy kicsit összevágni, úgy könnyebb lesz szedni, és enni belőle.
  5. Erre kerül az összekevert rizs és darált hús fele.
  6. Ráteszem a felkarikázott kolbász felét és az egyik tojást.
  7. Jöhet még egy réteg rizses darált hús, kolbász és tojás.
  8. A tetejét a maradék káposztával fejezem be. Az egészre kerül ezután a tejföl, amit érdemes előtte elkeverni, hogy könnyebb legyen szétteríteni.
  9. Legalább fél órát sütöm a sütőben a legnagyobb lángon, addig amíg az egész össze nem sül.
  10. A tálalásnál lehet egy kis tejföllel díszíteni, friss kenyérrel az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...