Hozzávalók (3 főre):
6 csirke felső csirkecomb (most csontozott, bőr nélküli)
1 mk. kardamom
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. őrölt fahéj
1 dl olaj a pácoláshoz, plusz egy kevés a sütéshez
só
- A pácot készítsük el először, amiben majd legalább egy éjszakán át kell a csirke darabokat pácolni. Ehhez az 1 dl olajba keverjük bele a fűszereket a só kivételével, majd tegyük bele a húsokat. Jól "maszírozzuk" bele a fűszeres olajat és tegyük a hűtőbe. Ha kevés lenne az olaj, akkor öntsünk még hozzá.
- Másnap a húsokat sózzuk meg és süssük meg. Most sütőben sültek készre, de lehet nyársra húzva is elkészíteni!
- A kész húsokat (a recept szerint mazsolás) rizzsel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése