2011. április 17., vasárnap

Perzsa csirke

Kivételesen nem édesség következik, hanem egy gyorsan elkészíthető főétel! Egy közel-keleti ihletésű csirkeételről van szó, amit az egyik Nők Lapja konyhájában láttam. A recept egyébként Vrábel Krisztáé. Az a jó a receptben, hogy mivel jó sokáig kell pácolni (egy éjszaka) a húst, elő lehet készíteni előző nap, és másnap már csak meg kell sütni. Az újságban csirkemellből, nyársra húzva készítették el, de szerintem finomabb combból, mivel az jóval szaftosabb hús. A pácba kerülő fűszerektől pedig igen különleges íze lesz a kész csirkének!



Hozzávalók (3 főre):
6 csirke felső csirkecomb (most csontozott, bőr nélküli)
1 mk. kardamom
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. őrölt fahéj
1 dl olaj a pácoláshoz, plusz egy kevés a sütéshez

  1. A pácot készítsük el először, amiben majd legalább egy éjszakán át kell a csirke darabokat pácolni. Ehhez az 1 dl olajba keverjük bele a fűszereket a só kivételével, majd tegyük bele a húsokat. Jól "maszírozzuk" bele a fűszeres olajat és tegyük a hűtőbe. Ha kevés lenne az olaj, akkor öntsünk még hozzá.
  2. Másnap a húsokat sózzuk meg és süssük meg. Most sütőben sültek készre, de lehet nyársra húzva is elkészíteni!
  3. A kész húsokat (a recept szerint mazsolás) rizzsel tálaljuk!
Forrás: Nők Lapja Konyha 2011. februári száma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...