2011. április 19., kedd

Húsos ravioli

Már elég régen tervben volt a házi ravioli és/vagy tortellini készítése. Végül ravioli lett belőle, mert az az egyszerűbb (ez persze relatív ...). A Szellem a fazékban íróját idézve "csak gyakorló buddháknak ajánlott" a készítése. Nagyon macerás, nagyon időigényes és elég sok türelem kell hozzá, mert mire betöltögetjük a kis tésztácskákat, lemegy a nap (szó szerint ...). Azért "ünnepnapokon" érdemes nekiállni, mert százszor jobb, mint a bolti. A raviolit szinte bármivel meg lehet tölteni, a neten rengeteg ötletet gyűjthetünk, én most az előbb említett blogról inspirálódtam.



Hozzávalók:
friss házi tészta 3 tojásból (készítését lásd itt)

a töltelékhez*:
25 dkg kétszer darált hús (fele marha, fele sertés)
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek. olívaolaj
* ízlés szerint mehet bele még más fűszer is!

a szószhoz:
4 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv (turmixban egy kicsit feldarabolva)
bazsalikom
pici cukor, só
1 ek. olívaolaj

a tálaláshoz reszelt parmezán
  1. Első körben érdemes megcsinálni a szószt, majd a húsos tölteléket (mivel ennek hűlnie kell egy kicsit). A szószhoz az olívaolajon futtassuk meg a feldarabolt fokhagymát, majd adjuk hozzá a konzervparadicsomot. Sózzuk meg, tegyünk bele egy pici cukrot, és bazsalikomot. Forraljuk jól össze.
  2. A szósz után jöhet a töltelék. Az olívaolajon futtassuk meg a feldarabolt hagymát, majd a fokhagymát és tegyük hozzá a darált húst is. Fűszerezzük sóval, borssal és pároljuk puhára. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, mielőtt betöltenénk a tésztába.
  3. Ha mindez megvan, készítsük el a tésztát. Nyújtsuk ki géppel és egy pohár segítségével vágjunk ki köröket belőle. Ez nem biztos, hogy a legautentikusabb módszer, de ez tűnt a legegyszerűbbnek. Minden kör közepébe tegyünk egy kis tölteléket, vizezzük körbe a szélét, hogy jobban ragadjon. Villával nyomkodjuk le! Ha sikerült az összes korongot betölteni, akkor forró vízben főzzük meg őket.
  4. A kész tésztákat a szósszal tálaljuk és szórjuk meg parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...