2011. április 30., szombat

Csirkecomb sörös zöldséggel

Nem is gondolná az ember, hogy ha sörrel főzzük meg a csirkét és a zöldségeket, akkor milyen különleges lesz a végeredmény (és nem lesz tolakodóan sör ízű). Érdemes kísérletezni vele, mert nem csak sörös panírban kisütött húst készíthetünk sörrel, hanem pl. az alábbi majdnem egytálételt is. Köretnek jó hozzá a rizs is, de mi most krumplipürével ettük!



Hozzávalók:
8 csirkecomb (felső)
kb. 20 dkg sárgarépa
25 dkg csiperkegomba
1 csomag újhagyma
1 csokor petrezselyem
5 dl Altbier (vagy csak 3 dl, ha ilyen kiszerelésben kapunk)
1 pohár főzőtejszín
4 ek. mustár
1/2 tk. pirospaprika, só, bors, pici liszt
kevés olaj
  1. Először pucoljuk meg a zöldségeket és vágjuk őket falatnyi darabokra (gombákat negyedbe, sárgarépát karikára). A hagymát és a petrezselymet is aprítsuk fel.
  2. A combokat tegyük egy zacskóba és szórjuk rá a pirospaprikát, a mustárt, a sót és a borsot. Jól dolgozzuk bele őket a combokba.
  3. Az olajon a csirkecombokat jól süssük elő, majd tegyük őket félre egy tányérra. A visszamaradt zsiradékban pirítsuk meg a gombát, a sárgarépát és a hagymát, majd szórjuk meg egy pici liszttel és öntsük fel a sörrel. Tegyük vissza a serpenyőbe a húst is, és főzzük jó puhára az egészet.
  4. Ha úgy érezzük, hogy elkészültünk, akkor keverjük bele a tejszínt és szórjuk meg a petrezselyemmel!
Forrás: Poggenpohl: A legfinomabb sörös ételek (2003)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...