Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz (szögletes alakú)
1 kg alma (azt hiszem idaredet vettem)
20 dkg xilit (nyírfacukor)
3 db vaníliás pudingpor (olyan, amit főzni kell)
2 ek. kakaópor
5 dkg vaj
8 dl víz a töltelékhez
8 ek. víz a mázhoz
- Az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le nagylyukú reszelőn.
- Tegyük egy nagy lábasba, öntsünk alá 5 dl vizet, és szórjunk hozzá 10 dkg cukrot. Főzzük addig, amíg az alma megpuhul. Ez kb. 20 percet vesz igénybe.
- Közben a pudingporokat keverjük csomómentesre a maradék 3 dl vízzel.
- Keverjük bele a kikevert pudingport a már megfőtt almához, és főzzük további 2-3 percig. Eddigre jól be kell sűrűsödnie a masszának.
- Egy kb. 30-35 cm-es tepsi alját tegyük ki egy réteg keksszel, és kenjük rá a még meleg almás krémet. Miután elsimítottuk fedjük be egy újabb réteg keksszel. Tegyük félre a hűtőbe.
- A kakaóport keverjük össze 10 dkg cukorral és adjunk hozzá 8 ek. vizet. Kevergetve forraljuk fel (sziruposnak kell lennie). A tűzről levéve adjuk hozzá a vajat. A kész mázat kenjük rá a keksz tetejére, majd mehet vissza a hűtőbe a kész süti egy egész éjszakára. Ennyi idő alatt jól össze fog állni, így könnyen szeletelhető lesz.