2012. november 12., hétfő

Házi kifli grahamlisztből

Egyre több pékségben kapható jó minőségű pékárú, de még így sem lehetünk biztosak benne, hogy miből készülnek. Innen jött a gondolat, hogy készítsek saját kiflit. Meg hát a frissen sült kifli illat sem utolsó a konyhában...


Hozzávalók:
15 dkg tökölybúza fehérliszt
30 dkg graham búzaliszt
25 g élesztő
1 tk. méz
egy marék sótlan hántolt napraforgómag
só, langyos víz

  1. Futtassuk fel a szoba hőmérsékletű élesztőt a mézzel kb. 1,5 dl langyos vízben.
  2. A felfuttatott élesztőt adjuk hozzá a már összekevert liszthez és sóhoz.
  3. Dolgozzuk össze annyi vízzel, amennyit felvesz. Akkor megfelelő, ha elválik az edény oldalától, de arra ügyeljünk, hogy maradjon lágy a tészta. 35-40 percen keresztül letakarva kelesszük a tésztát.
  4. Szedjük kétfelé a megkelt tésztát. Nyújtsuk ki mindkét adagot 3 mm vastagságúra. Szórjuk meg a durvára tört napraforgómaggal. Vágjuk átlósan négyfelé mindkét részt Az így kapott háromszögeket a hosszabb oldaluknál fogva tekerjük fel, majd kicsit hajlítsuk meg, hogy kifli formákat kapjunk.
  5. Tegyük őket a sütőpapírral kibélelt tepsire, és kelesszük további 20 percig. 190 fokos sütőben, alsó felső sütéssel süssük 35 percig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...