Hozzávalók:
15 dkg tökölybúza fehérliszt
30 dkg graham búzaliszt
25 g élesztő
1 tk. méz
egy marék sótlan hántolt napraforgómag
só, langyos víz
- Futtassuk fel a szoba hőmérsékletű élesztőt a mézzel kb. 1,5 dl langyos vízben.
- A felfuttatott élesztőt adjuk hozzá a már összekevert liszthez és sóhoz.
- Dolgozzuk össze annyi vízzel, amennyit felvesz. Akkor megfelelő, ha elválik az edény oldalától, de arra ügyeljünk, hogy maradjon lágy a tészta. 35-40 percen keresztül letakarva kelesszük a tésztát.
- Szedjük kétfelé a megkelt tésztát. Nyújtsuk ki mindkét adagot 3 mm vastagságúra. Szórjuk meg a durvára tört napraforgómaggal. Vágjuk átlósan négyfelé mindkét részt Az így kapott háromszögeket a hosszabb oldaluknál fogva tekerjük fel, majd kicsit hajlítsuk meg, hogy kifli formákat kapjunk.
- Tegyük őket a sütőpapírral kibélelt tepsire, és kelesszük további 20 percig. 190 fokos sütőben, alsó felső sütéssel süssük 35 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése