Hozzávalók:
250 g gesztenyepüré (a cukor hozzáadása nélküli fajta)
375 g natúr joghurt
6 dkg xilit (nyírfacukor)
2 dl tej (vagy tejszín, ha valaki krémesebben szereti)
1 tk. rumaroma
1/2 zacskó zselatin (kb. 12 g)
- A joghurtot a zselatinnal, a tejjel, a rumaromával, és a xilittel melegítsük össze, de ne forraljuk fel, mert akkor nem fog működni.
- Turmixoljuk bele a gesztenyepürét. Könnyebb a dolgunk, ha hagyjuk egy kicsit kiengedni a masszát.
- Töltsük a kész krémet a szilikonformákba, majd tegyük be a hűtőszekrénybe, ahol pár óra alatt megdermed.
Jól hangzik... :)
VálaszTörlésA mazsolát kicserélném mondjuk dióra vagy mandulára.
Biztos vagyok benne, hogy úgy is finom lesz :)
Törlés