2011. június 22., szerda

Vaníliás cseresznyefagylalt

Ez igazából nem új recept, hanem a már egyszer feltett eperfagylalt átirata cseresznyére és vaníliára. Mondanom se kell, ez is isteni :)



Hozzávalók:
350 g kimagozott cseresznye
115 g cukor
190 g tejföl
190 g tejszín
1-2 kupaknyi vaníliakivonat
  1. A kimagozott és félbevágott cseresznyét öntsük le a cukorral, jól keverjük el, majd lefedve hagyjuk egy jó órát állni.
  2. Ha letelt az idő, adjuk a cukros gyümölcshöz az összes többi hozzávalót és mixeljük össze. Tegyük dobozba és mehet a fagyasztóba.
  3. Ha nélkülözzük a fagylaltgépet, kb. fél óránként kavarjuk át villával a dermedő fagylaltot (az elősírás szerint max. 3-szor!).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...