Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
25 g élesztő
1 kevés cukor
1 kk. só
1,5 dl langyos víz
3 ek. olaj
3 tk. vaj
tetszés szerinti feltétek, pizza szósz (házi vagy kész)
- Az élesztőt a kicsit megcukrozott langyos vízben futtassuk fel.
- A lisztbe tegyük bele a sót, vajat és olajat, majd a felfuttatott élesztőt. Az egészet kézzel dagasszuk össze. Akkor jó, ha már nem ragad a kézhez, rugalmas, homogén állagú.
- Az egészet tegyük bele a kelesztőtálba, és kb. fél órát kelesszük (ha nincsen spec. tál, az sem baj).
- A tésztát nyújtódeszkán nyújtsuk tepsi méretűre (vagy kerekre, tetszés szerint).
- A tepsibe fektetett tésztát kenjük meg a szósszal és tegyük rá a feltéteket.
- Kb. 12 perc alatt süssük meg!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése