Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
25 g élesztő
1 kevés cukor
1 kávéskanál só
1,5 dl langyos víz
3 ek olaj
3 teáskanál vaj
tetszés szerinti feltétek, pizza szósz (házi vagy kész)
- Az élesztőt a kicsit megcukrozott langyos vízben felfuttatom.
- A lisztbe beleteszem a sót, vajat és olajat, majd a felfuttatott élesztőt. Az egészet kézzel összedagasztom. Akkor jó, ha már nem ragad a kézhez, rugalmas, homogén állagú.
- Az egészet beleteszem a kelesztőtálba, és kb. fél órát kelesztem.
- A tésztát nyújtódeszkán tepsi méretűre nyújtom.
- A tepsibe fektetett tésztát megkenem a szósszal és ráteszem a feltéteket.
- Kb. 12 perc alatt készre sütöm!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése