Hozzávalók:
0,5 kg finomliszt
15 g friss élesztő
1 csipet cukor
fél ek só
2,5 dl víz
15 dkg bacon
1 db közepes fej lila hagyma
15 dkg sajt
2,5 dl tejföl
- Az élesztőt háromnegyed dl langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatom.
- A lisztet és a sót elkeverem, és a közepébe egy mélyedést készítek.
- Ebbe beleöntöm az élesztős vizet, majd további kb. egy és háromnegyed dl langyos vízzel kézzel bedagasztom. A tészta akkor jó állagú, ha sima, nem ragad és viszonylag lágy.
- Pár perc kelesztés után 1 cm vastagságúra nyújtom ki.
- A tésztát tepsibe rakom, majd előmelegített sütőben 5 percig elősütöm.
- Miután kivettem, a tejföllel megkenem, megszórom a baconnal, a felkarikázott hagymával és a reszelt sajttal.
- 20-25 perc alatt készre sütöm, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése