2010. július 9., péntek

Kenyérlángos

Egy kedves kolléganő lánya készítette el ezt a kenyérlángost, melyből volt szerencsém kapni egy kis kóstolót. Innen egyenes út vezetett oda, hogy mi is kipróbáljuk. Az alábbi recept egy magazinból származik.


Hozzávalók:
0,5 kg finomliszt
15 g friss élesztő
1 csipet cukor
fél ek só
2,5 dl víz
15 dkg bacon
1 db közepes fej lila hagyma
15 dkg sajt
2,5 dl tejföl
  1. Az élesztőt háromnegyed dl langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatom.
  2. A lisztet és a sót elkeverem, és a közepébe egy mélyedést készítek.
  3. Ebbe beleöntöm az élesztős vizet, majd további kb. egy és háromnegyed dl langyos vízzel kézzel bedagasztom. A tészta akkor jó állagú, ha sima, nem ragad és viszonylag lágy.
  4. Pár perc kelesztés után 1 cm vastagságúra nyújtom ki.
  5. A tésztát tepsibe rakom, majd előmelegített sütőben 5 percig elősütöm.
  6. Miután kivettem, a tejföllel megkenem, megszórom a baconnal, a felkarikázott hagymával és a reszelt sajttal.
  7. 20-25 perc alatt készre sütöm, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Az eredeti recept két tepsinyire vonatkozik, én mindennek a felét vettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...