2010. július 25., vasárnap

Töltött tök

A mai ebédünk fő alapanyaga már majdnem két hete várja, hogy valami finom készüljön belőle. Az utóbbi napokban/hetekben elég nagy volt a forróság, a sütőt csak akkor kapcsoltuk be, ha nagyon muszáj volt. De most végre megjött a hideg, így semmi akadálya nem volt annak, hogy ezt a finom töltött tököt megcsináljuk!


A hozzávalók mennyisége a rendelkezésre álló tök nagyságától függ. Mi most egy fél tökből készítettük, a másik feléből lecsó készült. A töltelék különlegessége, hogy került bele egy csöpp Maggi Würze szósz is, aki ismeri ezt a terméket, az tudja, hogy milyen jó! Ha jól tudom, nálunk nem kapható, sajnos...


Ehhez a fél tökhöz most ezek a hozzávalók kellettek:

Hozzávalók:
1 tölteni való tök egyik fele
1 bögréből készült párolt rizs
25 dkg darált hús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj reszelt sajt (ízlés szerint)
fűszerek: só, bors, rozmaring, erős paprika krém, piros paprika, egy tk. Maggi Würze
  1. A tököt megtisztítom, kivájom a magházát és forró vízben egy kicsit megpárolom. Nem kell sokáig, csak éppen hogy megpuhuljon egy kicsit.
  2. Közben a rizs készre párolom és elkészítem a darált húst is.
  3. Olajon megfuttatok egy kis fej felaprított hagymát és a fokhagymát. Ha ez megvan, rádobom a darált húst, megsózom és borsozom és jól megpirítom. Ha átsült a hús, öntök hozzá egy kis Maggi Würzét és hozzáadom a paprika krémet, valamint az őrölt piros paprikát.
  4. Ha készen van a rizs és a hús is, összekeverem őket. Itt még lehet ízlés szerint fűszerezni, én most rozmaringot tettem bele, sajátot, mert imádom, de kapor is jó hozzá! Ezzel a töltelékkel töltöm meg a tököt, amit egy kis olajjal kikent jénaiba helyezünk. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, de lehet rá tejfölt is tenni. Készre sütöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...