A tésztához:
5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg fehér tönkölybúzaliszt
2 db tojás
víz (szükség szerint)
A töltelékhez:
15 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
70 g sűrített paradicsom (1 kis konzerv)
só, bors, köménymag, pirospaprika, őrölt chili
A salátához:
jégsaláta
paradicsom
cukkini
2 ek. olívaolaj
2 tk. dijoni mustár
1 ek. citromlé
só, bors
- Először készítsük el a tésztát a korábbiak szerint. Így lesz ideje pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.
- A töltelékhez kevés olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Ha megpirult mehet rá a kis darabokra felvágott csirkemell.
- A már megpirult húst ízesítsük a sóval, a borssal, a köménymaggal, a pirospaprikával és a chilivel.
- A legvégén adjuk hozzá a sűrített paradicsomot is, és pirítsuk pár percig. Ha ezzel megvagyunk tegyük félre.
- A rövid ideig pihentetett tésztát nyújtsuk ki kb. 15x15 cm-es négyzetekre. Halmozzunk a töltelékből egy keveset a közepükre, majd kezdődhet a batyuzás.
- A kis batyukat sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük ki. Előtte ne felejtsük el kicsit megspriccelni vízzel a tetejüket, hogy ne száradjanak ki.
- Friss salátával tálalva a legfinomabb. Az öntethez keverjük ki az olajat a mustárral és a citromlével. Ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése