2013. január 29., kedd

Mascarponés csirkeragu házi széles metélttel

A múlt hét vasárnapja úgy kezdődött, hogy délre készítsünk házilag gyúrt tésztából lasagna-t. Viszont a múltkori sajttorta készítésekor maradt egy kevés mascarpone is. Gondolkodóba estem, hogy mihez lehetne kezdeni vele. Így a lasagna helyett széles metélt lett, a mascarponéból pedig csirkeragu készült. A végén már csak e kettőt kellett összeházasítani...


Hozzávalók:
A tésztához:
5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg fehér tönkölybúzaliszt
2 db tojás
víz (szükség szerint)

A raguhoz:
30 dkg darált csirkehús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
10 dkg mascarpone
só, bors, szerecsendió, köménymag, pirospaprika, őrölt chili

  1. A már korábban leírtak szerint készítsük el a tésztát a kétféle lisztből. Amíg a tészta kicsit pihen álljunk neki a ragunak. Persze a tésztafőző vizet is feltehetjük közbe...
  2. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát. Pirítsuk meg rajta a darált csirkehúst és a fokhagymát.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük a húst a sóval, a borssal, a szerecsendióval, az őrölt köménymaggal, a pirospaprikával, valamint az őrölt chilivel.
  4. Ha a hús megpuhult, keverjük bele a mascarponét is.
  5. A végén nem marad más hátra, mint hogy a készre főzött tésztát keverjük hozzá a raguhoz. Nem baj, ha egy kevés tésztafőző víz is kerül bele.

1 megjegyzés:

  1. Ha szereted ötvözni a nemzetközi és a magyar konyhát ajánlok egy jó kiadványt az egyszerűtől az elegánsig: A magyar úri család konyhája c. (bookline)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...