2013. január 23., szerda

Diós piskóta gesztenyés krémmel

Mostanra teljesen lecsengett a karácsonyi őrület. Már csak egy-két helyen látni kidobott karácsonyfa maradványokat az utcán.  Nekem is csak ez az egy kép maradt meg az ünnepi sürgés-forgásból, ami most került elő a fényképezőgép mélyéről. A hozzá kapcsolódó receptet érdemes kipróbálni, mert egy átlagos hétköznapot is ünneppé varázsol.


Hozzávalók:
6 db tojás
12 ek. víz
32 dkg cukor
12 dkg darált dió
Fél csomag sütőpor
24 dkg liszt
25 dkg gesztenyepüré
12,5 dkg vaj
10 dkg porcukor

  1. A 6 tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük óvatosan bele a többi hozzávalót, úgymint a vizet, a cukrot, a tojások sárgáját, a darált diót, a sütőport, valamint a lisztet.
  2.  Béleljünk ki egy közepes méretű tepsit sütőpapírral. Öntsük bele a kikevert masszát. Süssük felső és alsó sütéssel 170 fokon, 30-40 percig.
  3. Amíg kissé kihűl készítsük el a krémet. Keverjük egyneművé össze a gesztenyepürét, a vajat, és a porcukrot. 
  4. Nekünk egy 36x25 cm-es tepsink van kevert tésztákhoz, így lapos lesz a kisült tészta ahhoz, hogy vízszintesen kettévághassuk. Ilyenkor egyszerűen felezzük meg hosszában az egészet, majd kenjük meg a gesztenyekrémmel a feleket, amik ezek után egymás alá-fölé kerülnek. Utolsó felvonásként gesztenyézzük be körbe-körbe a maradék krémmel. Így nem szárad ki olyan könnyen, és jó pár napig eltartható a hűtőben. Már ha marad...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...