2011. július 11., hétfő

Csokoládés jégkrém

Legyünk őszinték, ha beköszönt a kánikula, kinek van kedve a meleg konyhában szorgoskodni? Senkinek, de azért valami édeset ilyenkor is megérdemlünk. És mi más esne a legjobban, mint a saját fagylalt! Ezt kivételesen főzni kell, de azért gyorsan megvan, nem kell sokat rostokolni a tűzhely mellett. Egy igen régi könyvből van a recept, talán lesz, akinek ismerős a Kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve. A könyv címéből látszik, hogy még kezdők is bátran nekivághatnak, nem igazán lehet elrontani. Amióta van jégkrémkészítő formánk, azóta abban szoktuk kifagyasztani, de egy sima dobozban is be lehet rakni a fagyasztóba.


Hozzávalók:
2 tojás
2 púpozott kk. liszt
fél tábla 70 %-os étcsokoládé (vagy 2 kk. kakaópor)
1 csésze porcukor
1/2 l tej
  1. Forraljuk fel a tejet.
  2. A tojásokat, a lisztet és a porcukrot keverjük ki és az apróra tördelt csokoládéval együtt állandó kevergetés mellett öntsük a forró tejhez. Addig kevergessük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Ha picit kihűlt, öntsük a jégkrémkészítő formákba és mehet a mélyhűtőbe.
Forrás: Karakó - Kuncze, Sz.: Kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve (1990)

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...