2012. június 10., vasárnap

Vöröslencsés paprika-csónak

Az elmúlt napok nagy jövés-menése miatt nem maradt idő bevásárolni. Csupán egy kevés vöröslencsét és füstölt sajtot találtam itthon. A korábban elkészített halas töltött paprika adta az ötletet, hogy ki kellene találni valami újabb variációt erre a témára. A sarki zöldségesnél sikerült venni pár szép TV paprikát. Ez a nagyon finom fogás lett a végeredmény.



Hozzávalók:
4 db TV paprika
15 dkg vöröslencse
fél fej kockára vágott vöröshagyma
1 tk. szárított mentalevél
2 tk. sűrített paradicsom
5-10 dkg füstölt sajt
só, bors
olívaolaj
  1. A vöröslencsét mossuk át alaposan, majd tegyük fel főni annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi. Addig főzzük, amíg a lencse kevergetés közben szét nem esik. Ez kb. fél óra. Hagyjuk kihűlni. Nem baj, ha közben  nagyon besűrűsödik, így könnyebb lesz majd vele tovább dolgozni.
  2. Az olajon futtassuk meg a hagymát, majd a mentával együtt pirítsuk pár percig. Tegyük rá a sűrített paradicsomot és pirítsuk tovább együtt, amíg a paradicsom egy kicsit megbarnul.
  3. Vegyük le a tűzről, és tegyük hozzá a kihűlt vöröslencse pépet. Keverjük jól össze.
  4. Reszeljünk bele ízlés szerint füstölt sajtot, de hagyjunk belőle a tetejére is.
  5. A paprikákat csumázzuk ki, és vágjuk hosszában ketté. Töltsük bele a kész krémet, majd fedjük be a maradék füstölt sajttal. Ha a krém túl sűrű, kevés vízzel lazíthatjuk.
  6. Helyezzük a paprika csónakokat sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük, amíg a sajt szép barnára nem pirul.
Egy adag friss saláta, és máris kész a könnyű, de mégis laktató vacsora.

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, pedig csak rögtönzésnek indult a spájzban találtakból. Szerencsére csak jó dolgok voltak benne:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...