2012. június 12., kedd

Pangasius filével töltött paprika

A mélyhűtő egyik rejtett zugában találtam egy zacskó pangasius filét, aminek a lejárati ideje vészesen közeledett. Adott volt a feladat, valamit kezdeni kellett vele. Így jött ez az ötlet, mely egyszerű, viszont az eredmény magáért beszél.



Hozzávalók:
2 db nagyobb kaliforniai paprika
2 szelet pangasius filé
10 dkg arborio rizs
fél citrom leve
5 dkg sajt a tetejére
só, bors, kapor
olívaolaj
  1. Mossuk meg a paprikákat, majd egy éles kés segítségével vágjuk őket hosszában ketté és csumázzuk ki.
  2. A halfiléket vágjuk félbe, és helyezzük bele a kettévágott paprikákba. Szórjuk meg kaporral és sózzuk-borsozzuk. Locsoljuk meg a fél citrom levével.
  3. Az előre megfőzött rizst halmozzuk rá a halszeletekre, míg a paprikák meg nem telnek.
  4. Végezetül fedjük be a paprikákat a sajttal. Tegyük őket az olajjal kikent sütőtálba. Forró sütőbe téve süssük míg a teteje meg nem pirul. Ennyi idő alatt a hal is szépen megpuhul a paprikák gyomrában.
Még néhány kép, ugyan sajnos a halacska nem látszik, de garantálhatom, hogy ott van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...