2010. szeptember 11., szombat

Az igazi kefir

Hát, régen írtam... Pedig lenne mit felrakni ide. Ez a mostani bejegyzés is egy ilyen rég mulasztásom!

Nem másról van szó, mint az igazi, otthon készített kefirről. Az egész alapja a kefirgomba (tejalapú). Az ebből a gombából készült kefir rengeteg kedvező tulajdonsággal rendelkezik - többek között helyrehozza a szervezet anyagcseréjét, megakadályozza a rákos sejtek növekedését, segít az allergiásoknak, gyógyítja a gyomor-bélrendszeri megbetegedéseket, normalizálja a bél mikroflórájának a működését. Teljesen megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól, mint pl. a koleszterin, a nehézfémek alkotta sók és az alkohol feldolgozás utáni végtermékek.

A gombával minden nap foglalkozni kell. Miután egy befőttes üvegben a gombát felöntöttük tejjel, 24 órán át állni kell hagyni, szobahőmérsékleten. Ezen idő alatt tökéletesen megsavanyodik, és kész a saját kefirünk, csak le kell szűrni! És ezt meg kell ismételni minden nap...

Kipróbáltam gyümölccsel összeturmixolva is, úgy is isteni finom! A képen éppen a sárgabarackos verzió látható.



Forrás: Kefirgomba.hu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...